Het Centrum Berkel

Het centrum van Berkel en Rodenrijs heeft een metamorfose ondergaan. Op de plek van het voormalig gemeentehuis is een nieuwbouwcomplex gerealiseerd. Stuit heeft de herinrichting van het centrum voor haar rekening genomen. Wij hebben de nieuwe riolering aangelegd. Vervolgens zijn de verhardingen aangebracht voor de omliggende straten, het parkeerterrein en de Kerksingel. Het 'rondje om de kerk' heeft een authentieke uitstraling gekregen met oude straatbakstenen.

Het centrum rond de Kerksingel is grotendeels autovrij gemaakt. Er is meer ruimte en rust voor het winkelend publiek. De nieuwe rijroute gaat om de nieuwbouw heen. De nieuwe Molenwerfstraat rond het nieuwbouwcomplex is gereed en in gebruik genomen. Ten zuiden van de nieuwbouw is het nieuwe parkeerterrein voor bezoekers aan het centrum en de nieuwe supermarkten ook in gebruik genomen. 

Met een doorlooptijd van 9 maanden in 2014/2015 hebben wij het project in verschillende fasen gemaakt. Gedurende het project hebben wij alle werkzaamheden volgens planning uitgevoerd. Hierbij is de communicatie en overleg met alle betrokkenen zeer belangrijk geweest om werkzaamheden goed uit te voeren.

Centrum Berkel