Herinrichting van de Wilgenlaan in Berkel en Rodenrijs

De Wilgenlaan in Berkel en Rodenrijs loopt door een woonwijk en heeft aansluiting met diverse zijstraten. Naast de woningen liggen er verschillende openbare gebouwen en faciliteiten langs deze straat. Zo is er een sporthal de Sterrenhal, speeltuin de Kieviet, basisschool de Poolster, een supermarkt en een benzinestation. Dit zorgt ervoor dat de straat veel verkeer verwerkt. Daarom is het hoog tijd voor herinrichting van de straat en de naastliggende omgeving die past bij deze tijd.

Stuit werkt vanaf augustus aan de herinrichting. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de rioleringen, kolken en de huisaansluitingen. Nadat het grondwerk is uitgevoerd worden de nieuwe verhardingen aangebracht volgens het nieuwe ontwerp. Hierbij zijn er nieuwe parkeervakken ingedeeld, andere verkeer remmende maatregelen en krijgt het wegdek een inrichting met nieuwe klinkers met een andere kleurindeling.

We zijn begonnen aan de zijde van de Oostersingel en werken in fasen naar de Noordeindseweg. De werkzaamheden zullen eind 2015 worden afgerond.

De Wilgenlaan Berkel en Rodenrijs